Featured Post

9th August 2016 Current Affairs Questions and Answers

9th August 2016 Current Affairs MCQs, Quiz, Questions : Current Affairs for August 2016 ,  Daily Multiple Choice Questions (MCQs) for In...

India GK Question Paper 9

India GK Question Sample Paper 9: India General Knowledge (GK) Sample Question Paper No. 9 with Collection of India GK Questions under GK Quiz in PDF @  India GK Sample Papers.

India GK Sample Question Paper No.9


Q. 161. The people of Harappa and Mohanjodaro culture belongs to the ?
A.New stone age
B. Copper age
C. Iron age
D. Chalcolithic Age
Ans: D

Q. 162. Which one of the following weapons was not known to the People of Indus Valley Civilization ?
A. Daggers
B. Swords
C. Bows and arrows
D. Spears
Ans: B

Q.163 Which mineral is used for fertilizers ?
A. Gypsum
B. Multani Soil
C. Copper
D. Marble
Ans: A


Q. 164. For the leadership in which one of the following movements was Vallabhbhai Patel bestowed the Title "SARDAR" ?
A. Bardoli satyagraha
B. Champaran Satyagraha
C. Khilafat Movement
D. Quit India Movement
Ans: A

Q. 165. Who was leader of a society popularly known as RED SHIRTS ?
A. Maulana Abul kalam azad
B. Khan abdul ghaffar khan
C. Muzaffar ahmed
D. Mohd. ali jinnah
Ans: B

Q. 166. Who was president of Indian National Congress at the time of partition of India ?
A. Jawahlal nehru
B. Vallabhbhai patel
C. Maulana abul kalam azad
D. Acharya JB Kriplani
Ans: D

Q. 167. The immediate cause of the swadeshi Movement was ?
A. Rise in prices of essential commodities
B. Partition of Bengal
C. Rising unemployement
D. Discontent of the peasants
Ans: B

Q. 168. Which indian freedom fighter coined the slogan Jain Hind ?
A. JL Nehru
B. BG Tilak
C. Sardar patel
D. SC Bose
Ans: D

Q. 169. Who formed the INDIAN LEAGUE in london ?
A. Annie besant
B. Bhikaji cama
C. Shyamji krishna verma
D. VK Krishna Menon
Ans: C

Q. 170. Which among the following was the capital of Shivaji ?
A. Singhagarh
B. Raigarh
C. Panhala
D. Poona
Ans: B

For More India GK Quiz Follow us on