Featured Post

9th August 2016 Current Affairs Questions and Answers

9th August 2016 Current Affairs MCQs, Quiz, Questions : Current Affairs for August 2016 ,  Daily Multiple Choice Questions (MCQs) for In...

India GK Question Paper 8

India GK Question Sample Paper 8: India General Knowledge (GK) Sample Question Paper No. 8 with Collection of India GK Questions under GK Quiz in PDF @  India GK Sample Papers.

India GK Sample Question Paper No.8




Q. 151. The Kailasha Temple is located in the caves of ?
A. Ajanta
B. Ellora
C. Elephanta
D. Karla
Ans: B

Q. 152. The jain saint credited with the spread of Jainism in Karnataka is ?
A. Bhadrabahu
B. Adinatha
C. Parsvanatha
D. Mahavira
Ans: A

Q. 153. The first Indian Elected to the parliament of Great Britain was ?
A. Firoz shah mehta
B. Lal mohan ghosh
C. Ramesh Chandra Dutt
D. Dadabhai Naoroji
Ans: D

Q. 154. Bibi ka Makbara is built by ?
A. Akbar
B. Jahangir
C. Shahjahan
D. Aurangzeb
Ans: D

Q. 155.Hunter commission is associated to ?
A. Chauri Chaura incident
B. Demolition of Kanpur mosque
C. Jallianwala Bagh tregedy
D. Kakori train dacoity incident
Ans: C

Q. 156. Which one of the following languages was known as "REKHTA" ?
A. Prakrit
B. Brij Bhasha
C. Urdu
D. Hindi
Ans: C

Q.157 73 वां संविधान संशोधन अधिनियम किससे संबधित हैं ?
A. पंचायत व्यवस्था
B. पुलिस
C. मनरेगा
D. राष्ट्रपति
Ans: A

Q. 158. Who formed the Home rule league ?
A. BG Tilak
B. GR Gokhale
C. MG Ranade
D. MK Gandhi
Ans: A

Q. 159. Who among the following rulers was first to embrace Buddhism ?
A. Ashoka
B. Ajatsatru
C. Bindusara
D. Bimbisara
Ans: B

Q. 160. Humayun restored the Indian Kingdom with the help of the rular of ?
A. Arabia
B. Kabul
C. Persia
D. Turkey
Ans: C


For More India GK Quiz Follow us on