Featured Post

9th August 2016 Current Affairs Questions and Answers

9th August 2016 Current Affairs MCQs, Quiz, Questions : Current Affairs for August 2016 ,  Daily Multiple Choice Questions (MCQs) for In...

Rajasthan Assistant Jailer Exam Paper 2016

RPSC, Rajasthan Assistant Jailer Exam Paper 2016: Rajasthan Assistant Jailer Exam Paper 2016 was held on 15 March 2016. You can Free Download, Share and Read 300+ Solved Old exam papers at INDIA GK Mobile App with FREE Access to all Exam Papers, GK, Science Notes, GK Test Papers and Daily Current Affairs. You can download full Exam question paper for Rajasthan Assistant Jailer Exam Paper 2016 which can help you get idea about upcoming examinations and similar examinations in State, PSU and central level examinations. 
INDIA GK Mobile app has more than 300 Solved papers with Free access to all exam papers such as UPSC Papers, SSC Papers, IBPS Papers,  BANK PO Papers, BANK Clerk Papers, Railways Papers, State PSC Papers, PSU Exam Papers, Police Exam Papers, Teachers Exam Papers category in our free app "INDIA GK".  

India GK on Android: http://tinyurl.com/IndiaGK
India GK on Google+: https://plus.google.com/+IndiagkNet
India GK on Facebook: www.facebook.com/IndiaGK.net

Rajasthan Assistant Jailer Exam Paper 2016: 
Q1: In which of the following forts the dargah of Miththe sahib is situated?
A. Gagron fort
B. Jalore fort
C. Siwana fort
D. Ranthambore fort
Answer: A

Q2: Who is given the credit of bringing to light the Shiv temple of Bardoli?
A. G H Ojha
B. James Ferguson
C. James Tod
D. James Burges
Answer: C

Q3: Thakana style is associated with:
A. Idani Dance
B. Dhol Dance
C. Shankaria Dance
D. Bhavai Dance
Answer: B

Q4: Paryushana parv is celebrated by the Jain in the month of:
A. Ashvin
B. Shravan
C. Karthik
D. Bhadra
Answer: D

Q5: Which musical instrument is played while reciting Phadh ?
A. Ravanhatthha
B. Madal
C. Dhol
D. Sarangi
Answer: A

Q6: Who is the writer of Veervanna?
A. Badar Dhadhi
B. Dusra Adha
C. Kisana Adha
D. Hemratna Suri
Answer: A

Q7: The oldest center of Rajasthani painting is:
A. Marwar
B. Mewar
C. Kisangarh
D. Bundi
Answer: B

Q8: In which district of Rajasthan, Haldighati, a site of historical tourism is situated ?
A. Udaipur
B. Chittor
C. Bhilwara
D. Rajsamand
Answer: D

Q9: Isarlat of jaipur was built by:
A. Jai Singh
B. Ishawari Singh
C. Pratap Singh
D. Man Singh
Answer: B

Download or Check Rajasthan Assistant Jailer Exam Paper 2016